Ταξίδι στο Μόναχο

by - Απριλίου 02, 2020


Και αφού καθόμαστε, που καθόμαστε στο σπίτι, είπα να ταξιδέψω (νοητικά) μέχρι το Μόναχο. Και γιατί να μην σας πάρω και εσάς μαζί μου?? Ετοιμαστείτε λοιπόν, δέστε τις ζώνες σας και απογειωνόμαστε🛫 για Μόναχο!!

Μέχρι την προσγείωση🛬 όμως έχουμε λίγο χρόνο να σας πω πως ξεκίνησε αυτό το ταξίδι. Θυμάμαι να καθόμαστε στο σπίτι μιας φίλης μου (να σημειωθεί και κάπου εδώ ότι ήταν περίοδος εξεταστικής🙇‍♀️) και εκεί που μιλούσαμε και αναλύαμε το πως τα πηγαίναμε στην εξεταστική, ξαφνικά  πέφτει στο τραπέζι η ιδέαα💡 για ταξίδι.  Άλλωστε το ξέρουμε όλοι ότι οι καλύτερες ιδέες εν μέσω εξεταστικής έρχονται😏. Και κάπου εκεί ξεκίνησε η αναζήτηση για το Μόναχο. Δεν θέλαμε και πολύ, κάπου μέσα στο καλοκαίρι κλείσαμε τα εισιτήρια για να πετάξουμε 21 Νοεμβρίου του 2019.

Όταν πια προσγειωθήκαμε, η αλήθεια είναι ότι παγώσαμε🥶 λίγο αφού δεν ήμασταν και συνηθισμένοι με χαμηλές θερμοκρασίες. Η πρώτη μου εντύπωση λοιπόν ήταν το πόσο οργανωμένα ήταν όλα γύρω μας (άλλωστε αυτό είναι ένα στοιχείο των Γερμανών). Αφού τακτοποιηθήκαμε στο σπίτι, όπου θα μέναμε για τις υπόλοιπες μέρες, πήγαμε μια βόλτα στο κέντρο του Μονάχου, το οποίο ήταν στολισμένο για τα Χριστούγεννα και  αμέσως μπήκαμε και εμείς λίγο στο κλίμα των γιορτών⛄.  Αυτό που με ενθουσίασε περισσότερο ήταν τα στολισμένα σπιτάκια στις πλατείες, τα οποία πουλούσαν φαγητό, ζεστό κρασί🍷 (αυτό και αν με ενθουσίασε🤭) και στολιδάκια από διάφορα υλικά.
Φυσικά σαν γνήσιος Αρχαιολόγος που θα γίνω κάποια στιγμή που θα τελειώσω την σχολή, πήγα και σε αρκετά Μουσεία. Αλλά δεν θα σας κουράσω τώρα με αυτά...

Δεν πήγαμε όμως μόνο σε Μουσεία, μια από τις ημέρες που καθίσαμε στο Μόναχο επισκευτήκαμε και το Ζωολογικό Κήπο 🐒 για να δούμε τα μαμουδάκια και τα ελεφαντάκια 🐘 εντάξει και τα άλλα ζωάκια, αλλά αυτά τα αγαπώ λίγο παρά πάνωω...

Το ταξίδι μας, ωστόσο δεν περιορίστηκε μόνο στην πόλη του Μονάχο, αλλά μια μέρα πεταχτήκαμε και στη Νυρεμβέργη. Κάπου εδώ να σας πω και ένα μικρό storytime για την ημέρα εκείνη. Για να φτάσουμε λοιπόν στη Νυρεμβέργη έπρεπε να πάρουμε τρένο 🚄 να όμως που το δικό μας το χάσαμε μισή ώρα πριν φτάσουμε στο σταθμόο🤦‍♀️ ...  Λέμε εντάξει δεν πειράζει αφού το χάσαμε θα περιμένουμε το επόμενο, που ήταν σε 2 ώρες. Εκεί που περιμέναμε λοιπόν, βλέπω τυχαία στον πίνακα ανακοινώσεων, ότι το επόμενο τρένο για Νυρεμβέργη φεύγει σε 10' . Τρεχάτε ποδαράκια μου!! Αν είχατε ένα άγχος, τελικά το προλάβαμε το τρενάκι. Δυστυχώς όμως δεν τελειώνει εκεί η ιστορία. Κανονικά ξέραμε ότι για να φτάσεις στη Νυρεμβέργη ήθελες 2:30 ωρίτσες τουλάχιστον, έλα όμως που ακούμε από τα μικρόφωνα ότι φτάνουμε σε 1:30 ώρα!!! Εντάξει λέμε έχουμε μπει σε λάθος τρένο σίγουρα. Αυτό φυσικά ήρθε να μας το επιβεβαιώσει και ο ελεγκτής. Μας λέει λοιπόν, ότι είστε σε λάθος τρένο και το εισιτήριο που έχετε δεν κάνει για αυτό εδώ. Ωραία λέμε θα πληρώσουμε την διαφορά💸. Να όμως που η διαφορά ήταν γύρω στα 60 και κάτι € για τον καθέναα .  Ας σημειωθεί ότι τα λεφτά μας δεν φθάνανε με τίποτα, αν τα δίναμε μετά μάλλον θα ζητιανεύαμε στη Νυρεμβέργη για να φάμε. Δόξα το Θεό που ο κυριούλης ήταν καλούλης και μας άφησε να φτάσουμε στον προορισμό μας. Παρόλα αυτά η Νυρεμβέργη ήταν πανέμορφη💖 , άνετα θα ζούσα σε μία τέτοια πόληη.

Επίσης η τελευταία εξόρμηση μας εκτός του Μονάχου ήταν το κάστρο Neuschwanstein🏰 (ούτε να το πω δεν μπορώ με τέτοιο όνομα που έχει). Εντάξει τι να πω και αυτό υπέροχο ήταν, εκτός από την επιβλητικότητα που απέπνεε από έξω, μέσα είχε απίστευτες τοιχογραφίες και μοναδικά αντικείμενα (όλα φυσικά του βασιλεία, να τονισθεί ότι είχε ένα θέμα με τους κύκνους ο άνθρωπος, αφού σε όποιο δωμάτιο και να πήγαινες θα υπήρχε και έναν διακοσμητικός κύκνος).

Τέλος, με το μόνο που δεν ξετρελάθηκα από αυτό το ταξίδι ήταν το φαγητό. Τι να κάνουμε οι άνθρωποι εκεί ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ🙊. Τους δίνω μόνο το γεγονός ότι ξέρουν να κάνουν καλό λουκάνικο, φυσικά πατάτες και ζεστό κρασί.

Αυτά για σήμερα παιδιά, ελπίζω να σας ταξίδεψα έστω και στο ελάχιστο και να αφήσατε λίγο πίσω τους τέσσερις τοίχους που μας περικλείουν τις τελευταίες μέρες.
Μέχρι την επόμενη φορά που θα τα ξανά πούμε να προσέχεται και σας φυλώ γλυκά 💓.




You May Also Like

2 σχόλια

  1. Μάλλον έτυχε να πάτε σε μέρη που δεν είναι καλό το φαγητό γιατί γενικά η Γερμανία έχει πάρα πολύ καλή κουζίνα! Ήξερες ότι αυτό το κάστρο ενέπνευσε το Logo της Disney;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απίθανο αυτό με το κάστρο με μάγεψε πολύ περισσότερο όταν το επισκέφτηκα. Ίσως να μην πήγαμε και σε καλά μέρη για φαγητό αλλά δεν πειράζει μωρέε!! Τις περισσότερες φορες τρώγαμε στα McDonald's...

      Διαγραφή





Συντάκτες

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *