15η Ημέρα Καραντίνας

by - Μαρτίου 30, 2020

Έχεις μαζέψει το δωμάτιο σου, έχεις οργανώσει την βιβλιοθήκη σου, έχεις κάνεις ξεσκαρτάρισμα στην ντουλάπα, έχεις ξεκινήσει διαδικτυακά μαθήματα, έχεις κατεβάσει Netflix  (αν δεν είχες μέχρι τώρα🙄), και οδεύεις αισίως προς τα πρώτα 5 κιλά ,γιατί έχεις δοκιμάσει και ότι συνταγή κυκλοφορεί σε Instagram, facebook … Βέβαια είναι και εκείνοι που θυμήθηκαν ξαφνικά ότι γυμνάζονται, οπότε μπορεί να τα γλυτώσουν τα 5 κιλάκια (βρε που ήσασταν εσείς όλο τον χειμώνα, σας χάσαμε🤷).  Και φυσικά έχεις ανεβάσει την τίμια φωτογραφία από τότε που ήσουν και εσύ 3-4 χρονών, γιατί ναι, έχεις υπάρξει και εσύ 3 χρονών και πρέπει να δείξεις τι κουκλάκι ζωγραφιστό ήσουν. Όσον αφορά τον αντρικό πληθυσμό, έχει παίξει μπαλίτσα με το χαρτάκι υγείας, αφού εν μέσω καραντίνας είναι με το μόνο που μπορεί να παίξει μπαλίτσα (χεχε). Ωραία. 2 βδομάδες πέρασαν με τούτα και με αυτά. Τώρα; Tι κάνουμε; (Μέχρι να βγει τουλάχιστον το καινούργιο challenge 🙏). Εδώ, έρχεται μήπως ο πολύ φίλος μου, ο Σάκης να μας σιγοτραγουδήσει : τώρα αρχίζουν τα δύσκολα τώρα;  Μπααα, δεν νομίζω . Τώρα αρχίζουν τα ωραία, μεγαλώνει η ημέρα, μπαίνει και επίσημα η άνοιξη, οπότε ας το εκμεταλλευτούμε! Πώς; Έτσι!
Να ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα μεγάλο χαμόγελο 😀. Να λέμε καλημέραα και να το εννοούμε, ας φτιάξουμε λοιπόν και ένα καφεδάκι☕ (για να λειτουργήσουν όσοι δεν λειτουργούν χωρίς καφέ), και ας βγούμε στο μπαλκόνι μας να το απολαύσουμε με τους γονείς μας, με την/τον συγκάτοικο μας, με τον/την σύντροφο μας ή και μόνοι μας!. Εδώ φίλοι μου, ήρθε η ώρα να  πούμε επίσης ένα ευχαριστώ στο σύμπαν που εισακούστηκε η ευχή μας να είχαμε λίγο παραπάνω χρόνο, και να μην τρέχουμε σαν τρελοί. Τέλεια, ας πιάσουμε τώρα δουλειά! Όσοι δουλεύουν γρήγορα να πάνε μπροστά από τον υπολογιστή τους, καθώς και όσοι έχουν μάθημα ! Οι υπόλοιποι (πριν γκρινιάξετε ότι δεν έχετε τι να κάνετε) για ρίξτε μια ματιά γύρω σας. Τι βλέπετε; Εδώ υπάρχουν αυτοί που θα δουν τέσσερις τοίχους σαν φυλακή, και αυτοί που θα χαμογελάσουν πονηρά γιατί θα καταλάβουν ότι κάπου το πάω…(χοχο)
  • Μία πολύ ωραία ιδέα είναι να κάνεις μία τονώτικη ενεσούλα στον χώρο σου. Να ανοίξεις ντουλάπες και  συρτάρια και να αλλάξεις την χειμωνιάτικη decoration με την άνοιξη καλοκαίρι 2020 (με αναμνήσεις παλαιότερων ετών). Το να συνδυάσεις παλιά αντικείμενα(γεμάτα δικές τους ιστορίες) μεταξύ τους και να φτιάξεις κάτι νέο και φρέσκο (μια καινούρια ιστορία δηλαδή), θα σε κάνει να νιώσεις πιο δημιουργική και πιο ανανεωμένη 🙆.   
  • Μπορείς να οργανώσεις το τέλειο πικ νικ στο σαλόνι σου! Τραπεζομάντηλο στο πάτωμα, ανοιχτή μπαλκονόπορτα, χαρούμενα χρωματιστά πιατάκια και ποτήρια και φυσικά πεντανόστημα σνακ 🥐🥖🥞θα είναι οι σύμμαχοι σου σε αυτή την απόπειρα! Όσοι δε έχουν και κήπο ή αυλή ή μεγάλο μπαλκόνι; Φύγανεεεε για την εξοχή !!
  • Φτιάξτε το δικό σας επιτραπέζιο παιχνίδι 🧮! It’s a piece of cake! Δικοί σας κανόνες, δικό σας concept και κάντε τις ελεύθερες ώρες σας διασκέδαση!
  • Δείτε ποια κοσμήματα σας💍 έχετε καιρό να φορέσετε, χαλάστε τα και φτίαξτε νέα από την αρχή! Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα ρούχα σας👗!
  • Κορίτσια μου!! Οργανώστε μία φωτογράφιση📸! Concept: μένουμε σπίτι! Βάλτε τα καλά σας και περιηγηθείτε στους χώρους του σπιτιού σας!
  • Φυσικά διαβάστε τα αγαπημένα σας βιβλία και συζητήστε τα με τις φίλες σας📗!
  • Κάντε skype📞 με τους παλιούς συμμαθητές σας (εντάξει αν δεν θέλετε πάλι, κάντε  skype με τους μακρινούς συγγενείς). Οκ Οκ οργανώστε καφέ με την παρέα σας τέλος πάντων μέσω βίντεο κλήσης!
  • Τελευταίο και πιο σημαντικό. Φίλες και φίλοι τέλος οι δικαιολογίες τύπου ‘’δεν έχω χρόνο’’ και αφήνω εκκρεμείς καταστάσεις! Τώρα που έχουμε χρόνο ας κλείσουμε όλους τους ανοιχτούς λογαριασμούς που έχουμε! Ας μιλήσουμε λίγο με εμάς, με το μέσα μας, έτσι ώστε όταν βγούμε απ’ όλο αυτό να έχουμε κάνει πραγματικό restart! Να κάνουμε μια καινούρια αρχή!
Ας μην το δούμε σαν φυλακή, αλλά σαν μία ευκαιρία να μηδενίσουμε το κοντέρ και να ξεκινήσουμε ξανά 😉!

Σας φιλώ 💋


You May Also Like

2 σχόλια





Συντάκτες

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *