Skopelos

by - Σεπτεμβρίου 27, 2020

Χαίρετε αγαπημένοι μου,

 το καλοκαιράκι έχει φύγει και όλοι έχουμε επανέλθει στους ρυθμούς μας και στην καθημερινότητα μας. Ο Σεπτέμβρης έτσι και αλλιώς είναι ο καταλληλότερος μήνας για καινούργια ξεκινήματα και  νέους στόχους! Όποτε και εμείς ανασυνταχθήκαμε και είμαστε κοντά σας για να περάσουμε ένα όμορφο χειμώνα με όμορφες σκέψεις!💓

Επειδή όμως, ακόμη η θερμοκρασία είναι υψηλή και το μυαλό μας ίσως βρίσκεται ακόμη σε κάποια χρυσαφένια αμμουδιά, θα σας ταξιδέψω στην όμορφη Σκόπελο, όπου ήταν ο καλοκαιρινός μας προορισμός!

Ας βάλουμε για μια τελευταία φορά λοιπόν , τα μαγιό μας και ας πάμε νοητά σε αυτό το καταπράσινο και γραφικό νησί μαζί!

Κυριακή 26 Ιουλίου, 9:00 το πρωί και το πλοίο από Άγιο Κωνσταντίνο σαλπάρει!!⛵ Είμαστε ανυπόμονες να φτάσουμε, έχουμε ακούσει άλλωστε τόσα πολλά για αυτό το νησί που κυριολεκτικά δεν βλέπουμε την ώρα να πιάσουμε λιμάνι!

Μετά από τέσσερεις σχεδόν ώρες, φτάσαμε και από την πρώτη στιγμή καταλαβαίνεις την άγρια ομορφιά του τόπου. Αφήσαμε λοιπόν τα πράγματα σ΄ ένα παραδοσιακό, όμορφο κατάλυμα , βάλαμε τα μαγιό μας και ξεκινήσαμε τις διακοπές μας! 

Πρώτη στάση : Παραλία Στάφυλος
Είναι η πιο κοντινή παραλία στην Χώρα του νησιού. Από ψηλά μοιάζει σαν μικρός κόλπος, τα δέντρα είναι σαν να ακουμπάνε στην θάλασσα, σαν να είναι ο συνδετικός κρίκος του νερού και του ουρανού, όλα τόσο αρμονικά συνδεδεμένα μεταξύ τους! Αυτός ο συνδυασμός του μπλε και του πράσινου δίνουν ένα υπέροχο γαλαζοπράσινο χρώμα στο νερό, που δεν το συναντάς συχνά!

Σαν να βράδιασε όμως και πεινάσαμε! Ανεβαίνοντας αμέτρητα μικρά, σκαλιστά σκαλοπατάκια, και βλέποντας το νησί από ψηλά , ακούσαμε κάπου καλή ρεμπέτικη μουσική και ο τόπος γέμισε μυρωδιές από καλό φαγητό και ξαφνικά βρεθήκαμε σε ένα μαγικό μέρος, σαν να βγήκε από παλιά ελληνική ταινία. Ένα ταβερνάκι, με όμορφες σκόρπιες παρέες και ζωντανή μουσική στην άκρη ενός βράχου, έκανε το πρώτο βράδυ μας στο νησί πολύ ξεχωριστό!  

Την επόμενη μέρα ξεχυθήκαμε στα γραφικά σοκάκια του χωριού ψάχνοντας την ξακουστή σκοπελίτικη τυρόπιτα! Την βρήκαμε σ' ένα μικρό παραδοσιακό μαγαζάκι, που στην εποχή μας και στις πόλεις είναι σχεδόν απίθανο να το βρεις! Αφού λοιπόν πήραμε και ένα καφεδάκι για παρέα, γυρίσαμε τα στενάκια του νησιού παρατηρώντας τα όμορφα σπιτάκια και μιλώντας με τους πολύ φιλόξενους ντόπιους του νησιού!
                 
Το ίδιο απόγευμα επισκεφτήκαμε την πιο ωραία παραλία, με το πιο ωραίο ηλιοβασίλεμα που δικαίως στην ταινία ΜAMA MIA η Sophie και ο Sky τραγουδούν ερωτευμένοι το Lay all your love on !
Ερωτευτήκαμε και εμείς την μαγευτική αυτή παραλία! 
                                  
Η βραδινή ζωή στο νησί ήταν συνδεδεμένη με γευστικότατα κοκτέιλ και καλή μουσική. Όμορφα μπαράκια, σχεδόν όλα ύψωμα σου προσέφεραν όλο το νησί στα ποδιά σου! 
                                                         
Για εμάς η Σκόπελος ήταν μία έκπληξη, διαφορετικές διακοπές από αυτές που μέχρι τώρα κάναμε, του τύπου έξαλλο clubbing και άφθονο αλκοόλ , τολμώ να πω ότι στην αρχή ήμουν διστακτική , αλλά όλη αυτή η ηρεμία και η ομορφιά του νησιού αλλά και των ανθρώπων, δικαίωσαν την επιλογή αυτή.
Δώσαμε έτσι ραντεβού και για κάποιο επόμενο καλοκαίρι, γιατί μια φορά δεν είναι αρκετή!

Εσείς που πήγατε;

Σας φιλώ💋  

You May Also Like

0 σχόλια





Συντάκτες

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *