Τι διάβασα τον Μήνα Μάιο.

by - Ιουνίου 07, 2020


Πως πέρασε για εσάς ο μήνας Μάιος?? Ο δικός μου πάντως ήταν βουτηγμένος μέσα στο crime. Καθώς συμμετείχα σε έναν μαραθώνιο διαβάσματος αστυνομικών βιβλίων γεμάτων με περίεργες δολοφονίες.
Κατά τη διάρκεια λοιπόν του προηγούμενου μήνα διάβασα πέντε βιβλία, το ένα από τα οποία δεν είχε να κάνει ακριβώς με κάποια δολοφονία, αλλά είχε μπόλικο μυστήριο.
Το πρώτο βιβλίο του crimayathon ήταν το Χιονοθύελλα με άρωμα πικραμύγδαλου από την αγαπημένη σε πολλούς Camilla Lackberg. Ένα αρκετά μικρό βιβλιαράκι (ιδανικό για την θάλασσα τώρα που έπιασαν οι ζέστες), με μόλις 172 σελίδες. Η υπόθεση ξεκινά με τον Μάρτιν Μολίν,αστυνομικός μιας περιοχής της Σουηδίας (την οποία δεν θα προσπαθήσω καν να γράψω γιατί τι ονόματα είναι αυτά που έχουν??), να βρίσκεται σε μια οικογενειακή συγκέντρωση της αγαπημένης του, εν μέσω Χριστουγέννων. Ωστόσο το βράδυ δεν εξελίσσεται όπως θα περίμεναν όλοι...

Μετά την Χιονοθύελλα με άρωμα πικραμύγδαλου σειρά είχε το Εφιάλτης στην Αριζόνα από τον Hayler Beck. Ένα ψυχολογικό θρίλερ που σε κρατά με αγωνία μέχρι το τέλος. Η υπόθεση του συγκεκριμένου βασίζεται πάνω σε μια διαζευγμένη μητέρα η οποία αποφασίζει να πάρει τα παιδιά της από τη Νέα Υόρκη και να μετακομίσει στην Καλιφόρνια. Ο δρόμος προς την Καλιφόρνια όμως επιφυλάσσει κάποιες απρόοπτες εξελίξεις, καθώς ένας σερίφης την σταματά στη μέση της ερήμου της Αριζόνας και η πρωταγωνίστρια πρόκειται να ζήσει έναν από τους χειρότερους εφιάλτες της.

Έπειτα από το προηγούμενο πέρασα στον Τρόφιμο του Sebastian Fitzek, άλλο ένα ψυχολογικό θρίλερ, το οποίο πραγματικά το έχει διαχειριστεί ο συγγραφέας με πολύ έξυπνο τρόπο, καθώς υπάρχουν ανατροπές που σου κόβουν την ανάσα. Η υπόθεση ξεκινά με την εξαφάνιση του μικρού Μαξ και βλέπουμε τον πατέρα του να προσπαθεί να μάθει οτιδήποτε για τον αφανισμό του γιου του. Είναι ικανός να μπει και ως τρόφιμος σε μια κλινική υψίστης ασφαλείας, όπου φυλάσσεται ο δράστης μετά την δολοφονία του, για να μάθει την αλήθεια γύρω από τον γιο του.

Στη συνέχεια αποφάσισα να διαβάσω μια νέα σχετικά κυκλοφορία, από έναν Έλληνα συγγραφέα τον Βαγγέλη Γιαννίση, με τίτλο Άμαροκ. Η υπόθεση έχει να κάνει με μια δολοφονία που διαπράχτηκε πριν από δώδεκα χρόνια. Ενώ λοιπόν η υπόθεση έχει πια κλείσει και έχοντας βρει τον δολοφόνο, ξαφνικά η γυναίκα του δολοφόνου αυτοκτονεί, καθώς πιστεύει στην αθωότητα του συζύγου της. Η πράξη αυτή θα γεννήσει ερωτηματικά στην τοπική αστυνομία με αποτέλεσμα να ανοίξει ξανά η υπόθεση. 
Η αλήθεια είναι ότι στο συγκεκριμένο βιβλίο δυσκολεύτηκα λίγο καθώς δεν μου ταίριαξε πολύ η γραφή του συγγραφέα, αλλά σίγουρα στο μέλλον θα ξανά προσπαθήσω να διαβάσω και κάτι άλλο του Γιαννίση και να του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία.

Ο μήνας τελείωσε με το βιβλίο της σειρά από τους Nicci French Σημαδεμένη Πέμπτη. Σε αυτό το βιβλίο γνωρίσαμε λίγο περισσότερο την πρωταγωνίστρια, καθώς έπειτα από ένα σοβαρό συμβάν, γυρίζει πίσω στην γενέτειρά της και έτσι αρχίζει να ξετυλίγεται όλη η αλήθεια πίσω από το κρυφό παρελθόν της. 

Αυτά ήταν λοιπόν τα βιβλία παιδιά, που μου κράτησαν συντροφιά τον προηγούμενο μήνα. Αν έχετε διαβάσει κάποιο αυτά γράψτε στα σχόλια πιο ήταν αυτό. Μέχρι την επόμενη φορά να προσέχεται και να περνάτε τέλειαα!! 😚

You May Also Like

0 σχόλια





Συντάκτες

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *